Jakie właściwości mają wysłodki?

Jakie właściwości mają wysłodki?

Zastosowanie dodatków do pasz korzystnie wpływa na dobrostan zwierząt hodowlanych. Rolnicy powinni pamiętać, aby dieta bydła, koni oraz trzody chlewnej była bogata w składniki mineralne, białka oraz węglowodany. Dzięki temu można uzyskać zadowalające efekty w postaci przyrostu masy ciała, większej odporności zwierząt na choroby oraz poprawę mleczności krów.

Dlatego do tradycyjnych pasz oraz kiszonek powinno się dodawać wysłodki, które zawierają skondensowaną zawartość białek, węglowodanów, potasu oraz wapnia. Cennym składnikiem są również pektyny powodujące fermentacje w żwaczu.

Przedsiębiorstwo Agrovet oferuje wysokiej jakości wytłoczyny z buraków cukrowych, które zalecane są przez ekspertów w hodowli różnego rodzaju zwierząt. Produkty występują w dwóch wersjach melasowanych oraz niemelasowanych. Wysłodki uszlachetnione dodatkiem melasy zawierają więcej składników mineralnych, w tym m.in. potasu. Wszystkie produkty wytwarzane są wyłącznie z naturalnych składników, nie zawierają GMO, a ich jakość jest stale monitorowana. Rolnicy otrzymują więc produkt sprawdzony, który posiada również wysokie walory smakowe i chętne spożywany jest przez zwierzęta hodowlane.

Przedsiębiorstwo oferuje pasze w różnych opakowaniach oraz ilości. Zapewnia również transport na terenie całego kraju. Ponadto firma zatrudnia wykwalifikowanych pracowników, m.in. z wykształceniem zootechnicznych i biotechnologicznym, którzy pomagają rolnikom wybrać odpowiednie produkty, dostosowane do specyfiki danej hodowli.